Sist oppdatert: 18.11.2018

Se liste over 15 siste endringer

Nyhetsarkivet


Les mer

Sen Rhododendronblomstring etter tøff vinter

14.06.13 - Selv om den ekstreme ettervinteren har satt sine spor også i Rhododendronsamlingen, er blomstringen nå kommet godt i gang. Jevnt over har det blitt dannet mye knopper, så blomstringen er jevnt over rikelig, og det er bra med farger oppover i Rhododendrondalen. Les mer »

Les mer

Tenk på villfaunaen, hold hunden i bånd!

23.04.13 - Nå er tiden her da mange fugler er i gang med reirbygging og derfor spesielt sårbare for forstyrrelser av hunder på videvanke! Dette er en av grunnene til at båndtvangen gjelder i Arboretet. Dessverre opplever vi til stadighet at hunder slippes løs, noe som også kan oppleves ubehagelig for andre besøkende. Tenk på dette når du skal lufte hunden din neste gang! Velkommen til å nyte vårnaturen akkompagnert med herlig fuglesang! Les mer »

Les mer

Omkjøring til Arboretet søndag 21. april

11.04.13 - P.g.a. Norges Cup landeveisritt på sykkel i tidrommet 08.30 - 16.30 denne dagen, blir det kun enveiskjøring mellom Arboretet og E39. Det blir derfor ikke mulig å benytte avkjørselen ved E39 i retning Sviland. Besøkende som ellers ville ha kommet denne veien, anbefales derfor til å kjøre om Vatnekrossen og Hana, via Sviland. Les mer »

Les mer

Vinterlig vår med brannfare!

26.03.13 - Selv om den store vårfornemmelsen er vanskelig å oppdrive, varmer likevel den skarpe vårsolen mer og mer. Husk at den usedvanlig tørre, snøfattige og solfylte ettervinteren har resultert i en svært høy brannfare i Arboretet! Les mer »

Les mer

Arboretets dag søndag 26. august kl. 12 - 16

21.08.12 - Søndag 26. august kl. 12 - 16 arrangeres Arboretets dag med aktiviteter for store og små. De fleste av aktivitetene vil foregå i området ved kafeteriaen og Skittjørn. Les mer »

Les mer

Kurs for lærere og andre interesserte 10.april

02.03.12 - For tredje år på rad blir det arrangert et gratis kurs for lærere og andre interesserte i Arboretet. Vi håper med dette å kunne bidra til økt bevisstgjøring om områdets potensiale som læringsarena. Les mer »

Les mer

Brennhett ryddearbeid

02.02.12 - Det har i ukesvis vært arbeidet intenst med opprydding i de store mengdene av greinmateriale på hogstflaten nær Aktivitetshuset / kafeteriaen. Den eneste riktige og forsvarlige måten å få gjort denne omfattende og krevende jobben på, er å brenne. Og det til og med i Arboretet, der vi til stadighet terper på og håndhever en restriktiv praksis i omgang med ild! Les mer »

Les mer

Vinterlige sysler

06.12.11 - De siste ukers aktiviteter på bruket har budt på sine utfordringer, og medfølgende nye oppgaver i tiden som ligger foran. Hogst, veipreparering og grøfterens er blant de arbeidsoppgavene som for tiden er mest synlige. Les mer »

Les mer

Vårens eksplosjon

01.05.11 - Det siste tids varme og godvær har for alvor satt fart i livsprosessene ute i naturen. Alt går så raskt nå at det er vanskelig for oss å henge med. Ikke før står trærne i blomst, så er hele stasen over. Selve blomstringsfasen blir forholdsvis kort og intens i den drivende varmen vi opplever. Nå gjelder det å bruke tiden godt, spisse alle sanser og virkelig nyte tilværelsen ute i det fri. Les mer »

Les mer

Dronningen, keiseren og hoffnarren

17.04.11 - Nå er tiden da selve "dronningen" viser sin prakt, nemlig Rhododendron calophytum. Samtidig blomstrer "keiseren", nærmere bestemt duftkrossved (Viburnum x bodnantense), også kalt keiserkrossved. Og opp av jorden dukker den lysende "hoffnarren" opp, gul skunkkala (Lysichiton americanum). Les mer »

Nettstedet er utviklet av InBusiness AS